Lesné cicavce
1. Roztrieď lesné cicavce podľa spôsobu obživy bylinožravé srnec jeleň veverica zubor muflón mäsožravé líška rys vlk kuna všežravé sviňa divá medveď hnedý hmyzožravé netopier 2. Spoj lesného cicavca s jeho typickým znakom Vlk dravý žije vo svorkách Jeleň lesný samec trúbi, žijú v stádach líška hrdzavá vyhrabáva si nory Veverica stromová Používa chvost ako kormidlo Sviňa divá má kly - veľké očné zuby Netopier veľký žije v kolóniách 3. Vyhľadaj lesné cicavce Vyznač vždy prvé a posledné písmeno slova, ktoré si našiel(a) NETOPIER VEVERICA MEDVEĎ SRNEC SVIŇA LÍŠKA JELEŇ KUNA RYS VLK 4. Doplň do viet správne chýbajúce slová Cicavce sú živočíchy, ktoré po narodení sa živia materským mliekom, rodia živé mláďatá, majú stálu telesnú teplotu a telo pokryté srsťou. 5, Vyber z obrázkov lesných cicavcov všetky, ktoré sú chránené 6. Napíš aspoň dve informácie o Netopierovi veľkom 7. Vyber lesného cicavca, ku ktorému patrí hlasový prejav 8. Vyber lesného cicavca, ku ktorému patrí tento hlasový prejav jeleň lesný srnec lesný muflón lesný Zubor lesný Zubor lesný je najväčší voľne žijúci živočích na území Slovenska. V zajatí sa zubor dožíva približne 27 rokov, vo voľnej prírode je to menej. Zubor najradšej obýva zmiešané lesy s mierne podmočenou pôdou. Živí sa trávou, lístím, kôrou kríkov a stromov, lišajníkmi a machmi. Dospelý zubor skonzumuje od 40 do 60 kg rastlinnej potravy denne. Kŕmenie zaberie zubrovi 50 – 80 % času od východu do západu Slnka. 9. Z textu o zubrovi vyplýva nasledovné - doplň V zajatí sa zubor dožíva viac rokov ako vo voľnej prírode. Býva najradšej v zmiešaných lesoch. Živí sa rastlinnou potravou. Jeho najobľúbenejšou aktivitou počas dňa je konzumácia potravy. 10. Čo je typické pre Rysa ostrovida?. V prípade, že ti robilo problém vypracovať tento pracovný list s ľahkosťou, pozri si výukové video k téme Ďalšie informácie o lesných cicavcoch nájdeš po kliknutí na odkaz